Menu Sluiten

Kernspelers – verduidelijking

Omdat er een zekere tegenspraak is in het gepubliceerde competitiereglement artikel 5 geven we volgende verduidelijking :

Per ingeschreven ploeg in de volwassenencompetitie dient een deelnemerslijst met minstens 7 kernspelers opgemaakt te worden.      Deze kernspelers kunnen enkel voor die ploeg aantreden én desgewenst ook 3 x met een ploeg uit een hogere reeks (vlotten).    Na een volgende effectieve deelname worden zij ingedeeld bij de hogere ploeg en kunnen dus niet meer aantreden met hun oorspronkelijke ploeg.

Deze regel geldt ook voor jeugdspelers die als kernspeler ingedeeld worden bij een volwassenenploeg.

De bepaling in artikel 5. h dat jeugdspelers onbeperkt mogen vlotten, zorgt voor verwarring en wordt aangepast bij een volgende publicatie van het competitiereglement.   (Er komt eind augustus ook nog een verduidelijking over stijgen en dalen,  de tekst hiervoor wordt nog opgesteld door de competitieleider)

Voor de volledige tekst, zie document :

Samenvattend : 

Jeugdspelers die één van de 7 kernspelers zijn van een volwassenenploeg moeten bij die ploeg blijven   (behoudens 3 x vlotten).

Jeugdspelers die geen kernspelers zijn van een volwassenenploeg mogen aan alle wedstrijden van alle volwassenenploegen van hun club deelnemen.  (althans in de provinciale competitie !  nationaal => zie nationaal competitiereglement).