Menu Sluiten

Beker van Limburg : “on hold”

In verband met de Beker van Limburg heeft het Bestuursorgaan van Volley Limburg  op vraag van meerdere clubs en op advies van de ontmoetingscommissie beslist :

  • De principiële beslissing is genomen om in dit seizoen de Beker van Limburg in zijn voorziene vorm NIET te laten doorgaan ;
  • Alle reeds geplande/nog te plannen pouletornooien en poulewedstrijden voor de maanden oktober, november en december worden geannuleerd ;
  • Deze beslissing is ingegeven door de noodzaak de drukke kalender te ontlasten ;   indien er meerdere wedstrijden moeten uitgesteld worden   (dit bleek reeds in de jeugdcompetitie)  zijn er natuurlijk vrije momenten nodig om die wedstrijden opnieuw in te plannen ;     meerdere wedstrijden per weekend en/of tornooien met meerdere ploegen zijn in deze periode minder aangewezen.
  • Deze beslissing geldt ook voor de jeugdbekertornooien ;   ook hier hebben clubs ons aangegeven dat zij verkiezen met de kinderen de normale trainingsmomenten en de competitiewedstrijden te benutten en de bijkomende belasting/risicomomenten van de tornooien te vermijden.    

Wij laten de deur nog op een kier :   indien in de komende maanden blijkt dat het toch nog zou meevallen met het aantal afgelastingen,   dan bekijken wij – in overleg met de clubs –   of een alternatieve afgeslankte bekerformule nog mogelijk is in de terugronde ;